Marechaussee houdt samen met partners integrale actie in Soesterberg

Gepubliceerd op: 21-12-2014

Tijdens een gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee, Douane en de Belastingdienst zijn op het Zeisterspoor in Soesterberg auto’s in beslag genomen, belastingschulden geïnd en verkeersboetes uitgeschreven.

Afbeelding verwijderdDe Koninklijke Marechaussee coördineerde de actie die in het teken stond van het vergroten van de verkeersveiligheid en het opsporen van gestolen voertuigen en gesignaleerde personen. Van voertuigen die over het Zeisterspoor reden werd het kenteken (automatische kentekenplaat herkenning) door de Belastingdienst gecontroleerd. 

Bij de actie werden in het totaal 152 voertuigen gecontroleerd. Zes maal werd een proces-verbaal uitgeschreven voor onder meer defecte verlichting en het rijden zonder rijbewijs. De Belastingdienst heeft beslag gelegd op zes auto’s, waarvan er twee direct werden afgevoerd. Daarnaast heeft de Belastingdienst 22.000 euro direct geïnd vanwege openstaande belastingschulden.

De Koninklijke Marechaussee, Douane en de Belastingdienst werken vaker samen bij integrale veiligheidsacties. Juist door de samenwerking tussen verschillende organisaties kan snel een volledig beeld ontstaan van een persoon en zijn bezittingen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief