Kerstpost voor de missiegebieden; kleine moeite, groot plezier

Gepubliceerd op: 28-12-2014

Stapels enveloppen en kerstkaarten. Twaalf vrijwilligers van het Thuisfrontcomité KMar zijn druk met het versturen van extra kerstpost. 

Afbeelding verwijderdAlle militairen van Defensie die op uitzending zijn krijgen een kerstkaart van de Commandant der Strijdkrachten. Dit jaar verzorgt de KMar de verzending. Daarnaast krijgt het thuisfront van de KMar en de politie een kerstkaart van het Thuisfrontcomité. In een middag verwerkt het gezelschap bijna 1.900 kaarten. Een dankbare taak, die met passie wordt uitgevoerd.

Contact met collega's in missiegebieden is belangrijk. Maar ook de band met het thuisfront mag niet worden onderschat. De feestdagen zijn een uitgelezen gelegenheid om zo'n contactmoment te hebben. Namens de KMar neemt de Brigade Buitenland Missies (BBM) een groot deel van deze sociale taak voor haar rekening. Alles wordt in het werk gesteld om beide partijen zo soepel mogelijk door een missie en ook door de feestdagen heen te loodsen. Kapitein Geert Fransen en adjudant Chrisja Boekweit-Veendijk: "Gaat het thuis goed, dan gaat het op missie ook goed, en andersom."

Lees verder...  

Bron : KMarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief