Reizen met minderjarigen

Gepubliceerd op: 3-1-2015

Al geruime tijd wordt omtrent het reizen met minderjarigen een daartoe ontwikkeld formulier gehanteerd.

Afbeelding verwijderdDe achterblijvende ouders geven door middel van dit formulier toestemming dat de minderjarige over wie zij gezag hebben mag reizen met de andere ouder of een begeleider. Tijdens de uitwerking van de grenswerkzaamheden (een reis buiten het Schengengebied of tijdens een MTVcontrole) kan de KMar volgens de regelgeving deze toestemming controleren. 

In de Schengengrenscode wordt genoemd dat de KMar extra aandacht moet besteden aan een reizende minderjarige. Kort geleden zijn de KMar, Centrum Internationale Kinderontvoering (CIKO) en het ministerie van Veiligheid en Justitie bij elkaar gekomen om dit formulier te evalueren.

Aanpassingen die wenselijk zijn, zijn in dit formulier opgenomen.  Dit formulier draagt bij aan een snellere paspoortcontrole tijdens een in- en/of uitreis van minderjarigen. Natuurlijk zijn er ook ouders en/of begeleiders die niet op de hoogte zijn van dit formulier, er kan daarom niet altijd van uit gegaan worden dat zij dit ook bij zich hebben. Zij kunnen dit formulier en informatie vinden op de betreffende website.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief