Vier mannen aangehouden bij MTV controles

Gepubliceerd op: 16-1-2015

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) controles vier mannen aangehouden voor mensensmokkel, witwassen, drugssmokkel en identiteitsfraude.

Marechaussees controleerden op de Rijksweg A-7, ter hoogte van Bad Nieuweschans, de bestuurder van een auto, die vertelde dat hij zijn document verloren had. Bij het eerste oogcontact met de bestuurder had de motorrijder van de Marechaussee gezien dat de bestuurder tijdens het rijden in zijn handschoenenvak aan het graaien was. Bij controle van zijn Afbeelding verwijderdauto werden in een plastic zak twee met tape dicht geplakte enveloppen met een hoeveelheid geld en meerdere gripzakjes met een wit poeder, vermoedelijk cocaïne, gevonden. Tevens werd een gripzakje met een bruine substantie aangetroffen, waarvan de man vertelde dat dit hashish was. De verdachte, naar later bleek een 28-jarige man uit Groningen, is hierop aangehouden op verdenking van drugssmokkel en witwassen van in totaal 12.000 euro.

Tijdens een andere MTV-controle op de A-1, ter hoogte van de Lutte controleerden Marechaussees drie mannen in een auto. Een 36-jarige Duitse man en een 59-jarige Kosovaarse man waren in het bezit van geldige documenten. De man achterin de auto was in het bezit van een Sloveens paspoort, rijbewijs en verblijfsvergunning, die bij nader onderzoek door de regionale Identiteit- en Documentendesk Zwolle (ID-desk Zwolle) van de Marechaussee allen vals bleken te zijn. De verdachte is hiervoor aangehouden. De andere twee mannen zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Bij de verdachten werd een geldbedrag van 16.000 euro aangetroffen, hetgeen inbeslaggenomen is. De verdachten mogen de herkomst van het geld aantonen.

De Koninklijke Marechaussee heeft beide zaken in onderzoek. Alle verdachten zitten nog vast.

Identiteit- en Documentendesks (ID-desk)
De Marechaussee heeft vanuit haar grenspolitietaak veel kennis en expertise in huis op het gebied van reis-, identiteits- en verblijfsdocumenten. Vanuit de vier regionale ID-desks (Rotterdam, Schiphol, Eindhoven en Zwolle) stellen marechaussees deze documentenexpertise onder ander ter beschikking aan de Nationale politie.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief