Koninklijke Marechaussee neemt beveiligingstaken Nationale Politie over

Gepubliceerd op: 5-2-2015

De Bijstandseenheid van de Koninklijke Marechaussee neemt de bewaking en beveiliging van een aantal objecten van de Nationale Politie over.

De ministers van Veiligheid & Justitie en Defensie hebben daarover afspraken gemaakt. Reden voor deze wijziging is dat de politie zich meer kan richten op wijkgerichte werkzaamheden. Deze herschikking heeft dus niet te maken met een verandering 

Afbeelding verwijderd

in de dreiging rondom de betreffende objecten, maar de Koninklijke Marechaussee is wel in staat om kwalitatief te kunnen anticiperen op eventuele toekomstige opschaling.

Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Hans Leijtens (foto links):  “De Koninklijke Marechaussee bewaakt en beschermt nu al op cruciale onderdelen het vrij en veilig functioneren van Nederland. Wij bewaken en beveiligen objecten en personen die voor Nederland van groot belang zijn. De Bijstandseenheid van de Koninklijke Marechaussee is uitstekend uitgerust en voorbereid voor het huidige dreigingsniveau, maar kan -als het erop aankomt- ook héél snel opschalen om nog grotere uitdagingen het hoofd te bieden.” 

Het overnemen van de bewaking en beveiliging van een aantal objecten door de Koninklijke Marechaussee is volgens Leijtens een logisch gevolg van de taken die de Koninklijke Marechaussee nu al uitvoert.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief