Amokmaker in vliegtuig gearresteerd door Marechaussee

Gepubliceerd op: 23-3-2015

Zaterdagochtend heeft de Koninklijke Marechaussee een 56-jarige man uit Kazachstan aangehouden die aan boord van een toestel amok had gemaakt en de vliegveiligheid in het toestel in gevaar heeft gebracht. De man heeft meerdere crewleden mishandeld en kon uiteindelijk door de crew worden overmeesterd. De verdachte bleek in het dagelijks leven een piloot te zijn uit Kazachstan.

Afbeelding verwijderdDe man bevond zich als passagier aan boord van een vlucht uit Kazachstan en was onderweg naar de luchthaven Schiphol. Tijdens de vlucht werd de man, die kennelijk onder invloed was van alcohol, zeer agressief en liep schreeuwend door het toestel. Zonder aanleiding werden drie crewleden door de amokmaker mishandeld. De drie bemanningsleden liepen hierdoor letsel op.

Ook probeerde de Kazachstaanse man zich met geweld toegang te verschaffen tot de cockpit van het toestel hetgeen niet lukte.

Uiteindelijk is de man door de crewleden overmeesterd en op last van de gezagvoerder geboeid. De captain waarschuwde via de luchtverkeersleiding de Marechaussee. De man werd op Schiphol opgewacht en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee die de verdachte heeft ingesloten ter zake mishandeling en het in gevaar brengen van de vluchtveiligheid.

De Marechaussee doet verder onderzoek. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief