Certificering van explosieven-speurhonden (video)

Gepubliceerd op: 10-6-2015

Afbeelding verwijderdVracht die door de lucht gaat, wordt al jarenlang onder andere gecontroleerd door explosievenspeurhonden van beveiligingsbedrijven. Een tijdrovend klusje want een vrachtwagenlading controleren, kost al gauw een uur. Dat kan nu ook sneller dankzij een nieuwe vinding, mede mogelijk gemaakt door de afdeling Handhaving en Toezicht van de Koninklijke Marechaussee.

De afdeling Handhaving en Toezicht is de toezichthouder beveiliging burgerluchtvaart en de schakel tussen de particuliere beveiligingsbedrijven, luchthavens en de instantie verantwoordelijk voor de veiligheid in de luchtvaart, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De afdeling speelde een belangrijke rol bij de ontwikkelingen binnen de luchtvrachtcontrole. 

"Jarenlang gebeurde de controle van luchtvracht door honden op dezelfde manier. Een speciaal opgeleide speurhond gaat al snuffelend door de lading op zoek naar verdachte luchtjes. Nu is er ook REST (Remote Explosive Scent Tracing), een van oorsprong Zuid-Afrikaanse uitvinding, waarmee een vrachtwagenlading in 10 minuten kan worden gecontroleerd.

Lees verder...  

Bron : KMarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief