Commando-overdracht

Gepubliceerd op: 6-11-2015

Op 5 november jl.  heeft luitenant-generaal Hans Leijtens in aanwezigheid van Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en vele andere binnen- en buitenlandse autoriteiten, het commando over de Koninklijke Marechaussee overgedragen aan luitenant-generaal Harry van den Brink. De commando-overdracht vond, met het bijbehorende ceremonieel, plaats op het Binnenhof. Met de aanvaarding van het commando over de Koninklijke Marechaussee is generaal van den Brink tevens Gouverneur der Residentie geworden. Daarmee is hij verantwoordelijk voor het militair ceremonieel in Den Haag.  Een delegatie van SMC heeft de plechtigheid bijgewoond.

Ter gelegenheid van deze commando-overdracht is een speciale editie van KMar Magazine uitgekomen. U kunt via in deze uitgave geplaatste links naar een video en foto's een goede indruk krijgen van het verloop van deze plechtigheid. De beide generaals hebben daarin ook een interview gegeven.

De presentie van de SMC èn het verloop van deze ceremonie is ook vastgelegd in de albums van Frans Meijer en Cees van Ingen.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief