Mensensmokkelzaak tijdens MTV Venlo

Gepubliceerd op: 21-3-2016

Marechaussees hebben vrijdagavond tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid langs de A67 (Venlo) twee mannen aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Aanvankelijk was alleen de 44-jarige bestuurder verdacht. Verder onderzoek wees uit dat de 32-jarige bijrijder ook een rol had in de smokkel.

Afbeelding verwijderdMarechaussees hielden een voertuig, voorzien van Frans kenteken, tegen middernacht staande voor controle. De bestuurder overhandigde hierop een geldig identiteitsbewijs. De bijrijder en de 27-jarige passagier konden geen geldig document overleggen. Na onderzoek bleken zij allebei geen legaal verblijf te hebben in Frankrijk.

Ook gaven de inzittenden tegenstrijdige verklaringen op. Omdat het vermoeden bestond dat er sprake was van mensensmokkel, is de bestuurder aangehouden. Gisteren bleek uit onderzoek dat de bijrijder een andere rol heeft gespeeld dan aanvankelijk werd gedacht. Hierop is ook hij aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

De Koninklijke Marechaussee voert sinds een half jaar intensievere controles Mobiel Toezicht Veiligheid uit om illegale migratie en criminaliteit zoals mensensmokkel en fraude met documenten tegen te gaan. De controles vinden steekproefsgewijs en op basis van informatie plaats. De informatie krijgt de Marechaussee van diensten in binnen- en buitenland. 

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief