Marechaussee lost schoten bij aanhouding

Gepubliceerd op: 30-3-2016

De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend rond 03.45 uur op de A22 ter hoogte van Velsen-Zuid een personenauto gecontroleerd. De auto viel op door de hoge snelheid waarmee de bestuurder reed. 

Afbeelding verwijderdTijdens de controle van het rijbewijs van de 33-jarige bestuurder uit Beverwijk ontstond het vermoeden dat dit document vervalst was.Toen marechaussees de bestuurder wilden aanhouden, ging de man er in zijn auto vandoor. Bij het wegrijden raakte hij een van de marechaussees, die daarop enkele keren op de auto schoot. De marechaussees hebben de achtervolging ingezet. De verdachte doofde de lichten van zijn auto en wist zo te ontkomen.

De auto werd even later door de politie in Zaandijk gezien. De verdachte is vervolgens door de politie aangehouden. Tijdens de aanhouding kwam een tweede personenauto aanrijden. De inzittenden van deze auto, een 23-jarige man uit Beverwijk en een 30-jarige man uit Zandvoort probeerden de aanhouding te voorkomen. Daarop zijn deze twee mannen aangehouden wegens belemmering. De twee auto’s zijn in beslag genomen voor onderzoek. Alle verdachten zijn overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, die verder onderzoek instelt.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief