De strijd tegen de lange wachtrijen

Gepubliceerd op: 29-4-2016

De Koninklijke Marechaussee krijgt extra hulp voor de grensbewaking op luchthaven Schiphol. Dat meldde staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff eind vorige week aan de Tweede Kamer. 

Afbeelding verwijderdCommandant Grensbewaking, luitenant-kolonel Jeroen Franssen, ziet de verwachte drukte van de komende meivakantie daardoor iets rooskleuriger tegemoet. "Maar", waarschuwt hij: "We zullen flink aan de bak moeten." Commandant Grensbewaking, luitenant-kolonel Jeroen Franssen: "We zullen flink aan de bak moeten, het wordt spannend."

"Lange wachtrijen, geïrriteerde passagiers en volle vertrekhallen. Een collega van de grensbewaking kwam onlangs terug van vakantie en filmde wat hij meemaakte toen hij in de rij stond voor de paspoortcontrole. Reizigers die boos zijn en zich hardop afvragen of er niet nog een balie open kan. Reizigers die elkaar opjutten en zeggen: 'Zullen we gewoon met z'n allen doorlopen'. Het doet ook wat met de collega's aan de balie en met de sfeer in het algemeen. Verlof opnemen, is bijvoorbeeld heel lastig. Ze doen hun stinkende best om iedereen op een veilige en verantwoorde manier zo snel mogelijk te helpen. Ze zitten er niet voor niks. Ze zitten er voor een veilig Nederland."

lees verder... 

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief