Mensensmokkel in Hoek van Holland

Gepubliceerd op: 11-6-2016

De Koninklijke Marechaussee op Hoek van Holland heeft dinsdagmiddag tijdens een uitreiscontrole voorkomen dat een Iraakse vrouw op illegale wijze naar Engeland werd gesmokkeld. Daarnaast hield de Marechaussee acht Albanezen tegen die zich op het haventerrein hadden verscholen in een trailer.

Afbeelding verwijderdTijdens de paspoortcontrole naar Harwich overlegde een 25-jarige Iraakse man twee documenten van Groot-Brittannië. Het paspoort van zijn verloofde, een 29-jarige Iraakse vrouw, bleek een look-a-like te zijn. Hierop is de man aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De vrouw wordt verdacht van het reizen met valse documenten. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek.

Inklimmers
Maandagnacht kreeg de Marechaussee een melding dat er vier personen over het hek waren geklommen. Na een zoektocht op het terrein, trof de Marechaussee het viertal aan in een gereedstaande trailer. Van de trailer was het dekzeil vernield. De mannen zijn van Albanese afkomst en tussen de 14 en 26 jaar oud. Twee broers van 14 en 18 jaar hadden al een asielaanvraag in Duitsland lopen.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden wederom ‘inklimmers’ gezien. Vier vreemdelingen konden op het terrein staande worden gehouden. Het betreft Albanese mannen tussen de 17 en 39 jaar. Allen gaan het vreemdelingentraject in.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief