OM eist straf voor valse bommelding Schiphol

Gepubliceerd op: 22-6-2016

De officier van justitie heeft een taakstraf + voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen de 25-jarige man die op 12 april op Schiphol voor veel onrust zorgde. 

Afbeelding verwijderdVolgens het OM kan bewezen worden dat de Poolse man meermalen tegen medewerkers van de Koninklijke Marechaussee “I am a terrorist” zou hebben gezegd. Op de vraag of hij een bom bij zich had reageerde hij in eerste instantie bevestigend. Als direct gevolg hiervan is Schiphol direct in de hoogste staat van paraatheid gebracht en hebben zowel de luchthaven als passagiers veel last ondervonden.

De 25-jarige man heeft verklaard dat hij op Schiphol met anderen bier had gedronken. Nadat hij zijn vlucht had gemist was hij weer de bar in gegaan en “een beetje dronken geworden”. Vanaf dat moment zegt hij zich niets meer te kunnen herinneren. Hij weet niet wat hem bezielde om deze uitspraken te doen. Ook kan hij zich niet herinneren dat hij een rode rugzak van een andere passagier van de bagageband heeft gepakt en meegenomen.

lees verder... 

Bron : blikopnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief