Militairen in Mali zetten tanden in vette maatjes

Gepubliceerd op: 4-7-2016

Naar Mali uitgezonden militairen zijn aangenaam verrast met nieuwe haring. Plus Retail bood 14 juni €90.000 voor het eerste tonnetje Hollandse Nieuwe met 450 verse, gekaakte vissen. De supermarktketen deed het 'vaatje vol maatjes' cadeau aan de maten in het Afrikaanse land.

Afbeelding verwijderdDefensie bewaarde het bevroren tonnetje tot het deze week mee op transport kon. De vette haring paste nog bij de voor Nederlandse Minusma-militairen bestemde goederen. Tijdens de vandaag gehouden haringparty werden de vissen, al dan niet in combinatie met een gesnipperd uitje, in korte tijd verorberd.

Persoonlijke boodschappen
Ook een vaatje met zo'n 700 persoonlijke boodschappen van Nederlanders, kwam aan bij de Minusma-militairen. De berichten werden tijdens de Nederlandse Veteranendag geschreven door veteranen, actief dienende militairen en andere belangstellenden. "In de meeste brieven en kaarten worden de militairen in Mali gecomplimenteerd met het goede werk dat zij daar doen", aldus Nelleke Rienstra van het Veteraneninstituut. "Het was een actie die enorm aansloeg."

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief