Hennis deelt visie met Duitse legertop

Gepubliceerd op: 20-10-2016

Een Nederlandse minister van Defensie die de Duitse legerleiding toespreekt. Jeanine Hennis-Plasschaert nam de uitnodiging aan.

Haar boodschap vandaag in Berlijn: in deze tijden van onzekerheid, polarisatie en fragmentatie, is een eensgezind optreden cruciaal. Naast hoge militairen, hoorden ook Duitse politici en topfunctionarissen uit het bedrijfsleven hoe Hennis vooral praktisch wil omgaan met een veranderende wereld.

Afbeelding verwijderd“Geen enkel land kan de uitdagingen van vandaag alleen aan”, aldus Hennis. Ze benadrukte de kracht van een eensgezind optreden. “Geen enkele macht in onze omgeving komt in de buurt van wat wij gezamenlijk op de mat kunnen leggen. Om onze vrijheid en manier van leven te beschermen, moeten we hand in hand optrekken."

Eenheid als schild
“We hebben eenheid nodig”, zo stelde Hennis, "omdat migranten ook de komende jaren op onze deuren zullen blijven kloppen, omdat terroristen niet zullen aarzelen opnieuw toe te slaan, omdat de spanningen tussen landen en de conflicten rond Europa naar verwachting eerder zullen toenemen dan afnemen." De vergaande samenwerking met de Duitse krijgsmacht noemt Hennis als voorbeeld van hoe de krachten vergaand kunnen worden gebundeld in het gemeenschappelijk belang.

lees verder...

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief