LTC werkt aan kwaliteit en vakmanschap

Gepubliceerd op: 10-12-2016

C-LTC blikt vooruit op 2017

Mensensmokkel, terreurdreiging en de inzet van de Border Security Teams. Het zijn 3 voorbeelden van uitdagingen waarmee de Koninklijke Marechaussee wordt geconfronteerd. 

Afbeelding verwijderdZe resulteren in extra werkdruk, maar ze bevestigen volgens commandant Landelijk Tactisch Commando (LTC) brigadegeneraal Egon Hoppe (foto) nogmaals, dat de koers die de Marechaussee heeft gekozen om de operatie centraal aan te sturen op basis van informatie, de juiste is. Aan de vooravond van 2017 blikt C-LTC vooruit op hoe het LTC volgend jaar verder vormt krijgt.

De druk op de operatie samen met de lopende reorganisatie hebben er volgens Hoppe voor gezorgd dat het afgelopen jaar verdieping in de nieuwe werkwijze heeft plaatsgevonden. "We zijn verder dan ik had gedacht. Onze abstracte ideeën kregen in de praktijk snel betekenis. Neem bijvoorbeeld de centrale aansturing van de teams in het land door de CHOPS (Chief Operations) net na de aanslagen op vliegveld Zaventem en Brussel. We reageerden daar als organisatie heel snel op door extra capaciteit vrij te maken en in te zetten, zodat we maatregelen konden nemen aan de grens. We stonden er, centraal aangestuurd en op basis van informatie."

Lees meer...  

Bron : KMarMagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief