Gevangenisstraffen van 2,5 en 9 jaar voor mensen-handelaren

Gepubliceerd op: 20-12-2016

De rechtbank in Zwolle heeft twee Hongaren veroordeeld vanwege handel van Hongaarse vrouwen voor de prostitutie. De twee mannen kregen donderdag gevangenisstraffen opgelegd van 2,5 en 9 jaar.

Bovendien moeten de mensenhandelaren schadevergoedingen van meer dan 200.000 euro aan hun slachtoffers betalen. De zaak tegen een derde verdachte is aangehouden om de slachtoffers in de gelegenheid te stellen aangifte tegen de man te doen.

In de strafzaak van het Landelijk Parket oordeelde de rechtbank dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan moderne slavernij. De persoonlijke vrijheid van vijf Hongaarse vrouwen werd zo ingeperkt dat zij niet vrij waren om te beslissen of zij in de prostitutie wilden werken. Ook zijn de vrouwen financieel uitgebuit.

Puur winstbejag
Volgens de rechtbank lieten de verdachten zich leiden door puur winstbejag en hielen zij geen enkele rekening met de gevolgen voor hun slachtoffers. De verdachten zagen hen slechts als een middel om geld te verdienen. De vrouwen werden gecommandeerd, geïntimideerd, bedreigd en beledigd.

lees meer.... 

Bron : om.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief