Vreemdelingen aangetroffen in koelwagen

Gepubliceerd op: 13-1-2017

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar zeven vreemdelingen die woensdagmorgen langs de A58 bij Rilland werden gevonden in een koelwagen met mosselen. De 36-jarige Poolse chauffeur sloeg alarm nadat hij geklop hoorde uit zijn oplegger. Het gaat om zeven Irakezen tussen de 22 en 29 jaar oud.

Afbeelding verwijderdDe chauffeur kreeg argwaan toen hij onderweg geluiden hoorde uit zijn trailer. Hij is hierop een parkeerplaats opgereden en heeft de politie gebeld. Bij het openen van de laadbak troffen politieagenten zes mannen en een vrouw aan. De koelwagen met mosselen was in werking. De vreemdelingen gaven aan het koud te hebben, maar verkeerden in goede gezondheid. De Marechaussee is ter plaatse gekomen en heeft na overleg het onderzoek naar mensensmokkel overgenomen.

Onderzoek
De chauffeur is gehoord als getuige. De vreemdelingen verklaarden in België in de verkeerde vrachtwagen te zijn gestapt die in plaats van naar Engeland naar Zeeland ging. Zij zitten vanwege het onderzoek nog in vreemdelingenbewaring. 

Bron : Kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief