Ruim 110.000 Euro in reisbagage aangetroffen

Gepubliceerd op: 25-1-2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft op dinsdag 17 januari 2017 twee personen aangehouden als verdachten van witwassen. Bij de controle tijdens het vertrek vanaf Schiphol naar Riga werd in de bagage van een 49 jarige Moldavische man en zijn 22 jarige Letse dochter ruim 110.000 euro aangetroffen. Over de herkomst van het geld konden zij geen goede verklaring geven. 

Afbeelding verwijderdControle
De Douane controleerde bij het uitreizen de bagage van de man en de vrouw. Hierbij kwam al snel naar voren dat het tweetal grote geldbedragen bij zich had. Naast het geld werden er meerdere mobiele telefoons, bankcardreaders, bankpassen en creditcards aangetroffen.

Aanhouding
Op vragen over de herkomst van het geld konden ze geen goede verklaring geven. Hierop zijn zij door de Marechaussee aangehouden als verdachten van witwassen. Het geld en de overige goederen zijn in beslag genomen. De verdachten zijn op 20 januari voor de Rechter-commissaris geleid die oordeelde dat zij nog langer vast moeten blijven zitten. Het Samenwerkingsverband Liquide middelen (SVLM) onderzoekt deze zaak verder.

SVLM
De Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD doen binnen het SVLM onderzoek naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol. Dit geschiedt onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen te gaan, zoals het witwassen van geld of het financieren van terroristische activiteiten.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief