KMar schakelt hulp burgers in

Gepubliceerd op: 27-1-2017

Opsporen van grensoverschrijdende criminaliteit met behulp van burgers. Dat is wat de Koninklijke Marechaussee graag wil.

Het gaat in dit geval om misdaad rond de 15 kleine vliegvelden in Nederland. Via de campagne Eyes & Ears maakt de marechaussee omwonenden, piloten en vliegveldpersoneel ervan bewust, dat ook zij hun steentje kunnen bijdragen.

Afbeelding verwijderdMarechaussee vraagt burgers rond vliegvelden op te letten. Mensen die zich vreemd gedragen, al dan niet op een merkwaardig tijdstip. Misschien andere voertuigen of spullen opmerken. De burger, die een beetje oplettend is, valt dit soort dingen volgens de marechaussee op. "Hulp van burgers is een welkome aanvulling op de grenscontroles", zegt opperwachtmeester Bert van Eijk. Lees wat hij verder te vertellen heeft in het KMarMagazine van deze maand.

Het verspreiden van flyers op en rond de vliegvelden, maakt deel uit van de campagne. Iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de Koninklijke Marechaussee via 0800-1814 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief