Gerrit van der Burg voorgedragen tot voorzitter van het College van procureurs-generaal

Gepubliceerd op: 20-3-2017

De ministerraad heeft op voorstel van minister Blok van Veiligheid en Justitie er mee ingestemd om de heer mr. G.W. (Gerrit) van der Burg voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie (OM).

Afbeelding verwijderdDe heer Van der Burg (57) is sinds 1 mei 2014 lid van het College van procureurs-generaal en wordt per 1 juni 2017 voorzitter van het College. De termijn van het voorzitterschap is drie jaar, met de mogelijkheid van een eenmalige verlenging van drie jaar.

Van der Burg (foto) maakte in 1990 de overstap van de politie naar het OM. Hier begon hij als officier van justitie bij het arrondissementsparket Breda, waar hij in 2001 plaatsvervangend hoofdofficier werd. In 2004 werd hij hoofdofficier in Middelburg daarna in Den Bosch. In 2010 maakte hij als hoofdofficier de overstap naar het Landelijk Parket. Van der Burg volgt de heer mr. H.J (Herman) Bolhaar op, die na de maximale periode van zes jaar, per 1 juni afscheid neemt.

Herman Bolhaar is verheugd dat Gerrit van der Burg hem opvolgt als voorzitter van het College. ‘Gerrit is een zeer ervaren collega die bijzonder gewaardeerd wordt, zowel binnen als buiten het OM. De lijn die de afgelopen jaren is ingezet bij het OM is bij hem in goede handen.’

Na zijn afscheid zal Herman Bolhaar als Senior Fellow een half jaar verbonden zijn aan het Ash Center van de Harvard Kennedy School in Cambridge (USA).

Bron : om.nl
Foto : Frank Groeniken

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief