Integrale bedrijfscontrole in de gemeente Cranendonck

Gepubliceerd op: 5-4-2017

CRANENDONCK - Bij een integrale bedrijfscontrole in de gemeente Cranendonck heeft de politiemaandag één persoon opgepakt, 34.000 euro geïnd en vier auto's in beslag genomen. 

De gemeente Cranendonck heeft maandag een integrale controle op bedrijven in het buitengebied en op bedrijventerreinen uitgevoerd. Er zijn in totaal 64 locaties bezocht. Er is onder andere gecontroleerd op brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften. 

Bij de helft van de locaties zijn overtredingen geconstateerd ten aanzien van de milieuwetgeving. De eigenaren worden aangeschreven om de situatie in orde te maken. De Belastingdienst controleerde enkele automobilisten op het industrieterrein, dat leverde ruim 34.000 euro op. Er is op vier auto's beslag gelegd, waarvan er twee direct zijn afgevoerd. De politie heeft één aanhouding verricht wegens een openstaande celstraf. Ook Kempen Airport werd bezocht.

Bij de controles waren onder meer de douane,Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, Dienst Luchtvaart Politie en Enexis aanwezig. Het doel van de controle van Kempen Airport is ook om een kleine luchthaven zoals deze een helpende hand toe te reiken omdat Afbeelding verwijderddeze vatbaar kan zijn voor ondermijnende criminaliteit. Volgens de gemeente Cranendonck werd er niet specifiek naar drugs gezocht.

Eyes and Ears
Onlangs vroeg de Koninklijke Marechaussee 15 Nederlandse kleine vliegvelden, waaronder ook de Kempen Airport, alert te zijn op verdachte omstandigheden - al dan niet op een merkwaardig tijdstip - en op mensen die zich vreemd gedragen. De Koninklijke Marechaussee wil met deze campagne genaamd 'Eyes and Ears', omwonenden, vliegers en vliegveldpersoneel er bewust van maken dat zij hun steentje bij kunnen dragen bij het opsporen van grensoverschrijdende criminaliteit. 

Bron : ed.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief