Inklimmer wordt steeds roekelozer

Gepubliceerd op: 28-10-2017

Migranten die vanuit Hoek van Holland of de Europoort illegaal de ferry naar Engeland op willen, klampen zich tegenwoordig zelfs vast aan de assen van vrachtwagens.

Afbeelding verwijderdDe beveiliging in havens is inmiddels dermate opgevoerd, dat migranten vaker levensgevaarlijke risico's nemen. Zo is het voorgekomen, bevestigt het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat migranten onder een vrachtwagen klimmen en zich aan de as klampen. Het gebeurde 'enkele' keren.

Afgelopen zomer bleek ook dat migranten er in Hoek van Holland niet voor terugdeinzen om via de Nieuwe Waterweg naar het Stena Line-terrein te zwemmen. Een levensgevaarlijke exercitie.

Ferrymaatschappij Stena Line spreekt daarbij de angst uit dat het inklimmen zich zal verplaatsen. Niet langer slaan migranten hun slag in de zwaarbeveiligde havens - zo heeft het Hoekse Stena-terrein een extra sterk hek met schrikdraad en lopen daar steeds meer 'snuffelhonden' rond - maar wachten ze vrachtwagenchauffeurs op parkeerplaatsen langs de snelwegen op.

Mogelijk schrikt de berichtgeving over de inzet van deze controlehonden af aldus een woordvoerder van de marechaussee.

Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) een 'begrijpelijke' zorg. De ondernemersorganisatie waarschuwde chauffeurs deze zomer al voor inklimmers die 'landinwaarts' trekken en daar hun geluk beproeven.

lees meer...

Bron : ad.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief