Cokemaffia infiltreert visserij’

Gepubliceerd op: 30-11-2017

AMSTERDAM - De infiltratie van de keiharde, internationale drugsmaffia in de Hollandse vissersvloot is erg zorgwekkend. Het vissersdorp Urk heeft wat dit betreft een groot probleem, nu is gebleken uit een cocaïnezaak hoe de ’Mocro-maffia’ gezinnen uit het dorp in de greep houdt.

Afbeelding verwijderdOp de viskotter Z-181 uit Urk is geprobeerd 260 kilo coke het land in te smokkelen. Op Urk gaat de familie N., eigenaar van de boot, flink over de tong.

Dat zei een van de belangrijkste aanklagers van het Openbaar Ministerie op het gebied van georganiseerde misdaad, Koos Plooij, dinsdagochtend in de rechtbank Amsterdam. „Urk heeft een ondermijningsprobleem”, aldus de officier tijdens een pro forma zitting in het onderzoek Blies, naar de smokkel van 261 kilo cocaïne in juni met een viskotter uit Urk.

De vijf verdachten verschenen in de rechtbank Amsterdam in een tweede pro forma zitting. Naast vissers uit Urk behoren ook een Pool en een Montegrijn tot de verdachten. De coke werd opgepikt op volle zee, nadat de drugs vanaf een containerschip in zee waren gegooid.

Lees meer op de website van de telegraaf  

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief