HRB geeft les aan en traint met Nederlandse en Belgische politie

Gepubliceerd op: 23-12-2017

Afbeelding verwijderd"Er zijn te allen tijde vuurwapens op u gericht, bij een verdachte beweging wordt meteen geschoten." Daar zit geen woord Chinees bij. "Loop naar achteren tot ik 'stop' zeg." Welkom bij de eerste training aan Belgische en Nederlandse agenten, verzorgd door het eskadron Hoog Risico Beveiliging (HRB) van de Koninklijke Marechaussee.

Vaker trainen sleutel tot succes

Timide zit de verdachte op zijn knieën, handen op het hoofd, de vingers verstrengeld. Adjudant Eric staat achter hem, controleert de handen van de verdachte en plant zijn bovenbeen in zijn rug. "Je hoeft niet te bijten of te slaan", legt de oefenleider uit. "Maar je mag best laten voelen wie hier de baas is."

Zijn 'publiek' bestaat deze trainingsdag uit enkele Belgische politie-instructeurs en agenten van de eenheid Zeeland-West-Brabant aangevuld met wat operators van het eskadron Hoog Risico Beveiliging (HRB). De Nederlandse agenten maken deel uit van de Bewakingseenheid (BE), collega's van de Nationale Politie die in veel opzichten hetzelfde werk doen als de HRB.

lees gehele artikel in KmarMagazine

Bron : KmarMagazine 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief