Politie pakt Maltezer (45) in Borne op na doen valse bommelding

Gepubliceerd op: 1-1-2018

BORNE/OLDENZAAL - De politie heeft zaterdag in Borne een 45-jarige man uit Malta aangehouden. De man wordt er van verdacht een valse bommelding te hebben gedaan in de internationale trein tussen Amsterdam en Duitsland.

Afgelopen donderdag werd tegen 11.15 uur de internationale trein nabij station Oldenzaal stilgezet met de mededeling dat er een seinstoring zou zijn. Niet veel later werden alle reizigers gecontroleerd door de Koninklijke Marechaussee. Van de paspoorten werden foto's gemaakt. Er zou wellicht een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan in de internationale trein, waardoor de politie het zeker voor het onzekere heeft genomen en de trein bij Oldenzaal stop heeft laten zetten. Uiteindelijk bleek de situatie veilig.

Volgens de politie was er melding van een dreigbrief gedaan, maar uit onderzoek bleek dat hier geen sprake van was en dat de man uit Malta het volledige verhaal heeft verzonnen. De Maltezer was naar eigen zeggen op vakantie in Nederland. De man meldde zichzelf zaterdagochtend bij het cellencomplex van de politie in Borne. Daar is hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Dreiging
De mogelijke aanwezigheid van explosieven in een trein bij Oldenzaal zette donderdag alle hulpdiensten op scherp. In een mum van tijd verzamelden donderdag alle hulpdiensten zich bij het NS-station in Oldenzaal. Achteraf bleek de melding van explosieven in de internationale trein naar Berlijn loos alarm, maar het 'incident' maakte duidelijk dat politie, brandweer en medische hulpverleners alert zijn. "Daar wordt ook steeds op getraind. Waarbij landelijk het uitgangspunt is: De vraag is niet of het gebeurt, maar wanneer", zei politiewoordvoerster Chantal Westerhoff eerder.

Bron : tubantia.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief