Chirurgisch team voor Amerikaanse hospitaal

Gepubliceerd op: 6-1-2018

Defensie levert dit jaar chirurgische teams voor het Amerikaanse Role 2 hospitaal op Airbase Al Asad bij Bagdad in Irak. Dat gebeurt via het Instituut samenwerking Defensie en Relatieziekenhuizen (IDR). De eerste ploeg vertrok gisteren van Schiphol naar het Midden-Oosten voor een periode van 2,5 maand.

Afbeelding verwijderdMilitaire chirurgen aan het werk in de operatiekamer (afb)

Het team bestaat uit 2 chirurgen, een anesthesist, een anesthesiemedewerker, 2 operatiekamerassistenten, een Intensive Care / Spoedeisende hulp-verpleegkundige, een Intensive care-verpleegkundige, 1 Röntgenlaborant en een hoofd Inwendige Dienst. Op 3 maart 2018 vertrekt het 2e team naar Irak.

Hoog gekwalificeerd medisch personeel
Een Role 2-hospitaal is een ziekenhuis met chirurgische en beperkte intensive care-capaciteit. Een role 3-ziekenhuis is een veldhospitaal met meer medisch specialisten.

Het IDR, een onderdeel van de Defensie Gezondheidszorgorganisatie (DGO), coördineert de samenwerking van Defensie met civiele ziekenhuizen. Hiermee verzekert Defensie zich van inzetbaar en hoog gekwalificeerd medisch specialistisch personeel dat tijdens missies is in te zetten.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief