Bijleveld bezoekt De Basis: “Veteranen gaan mij aan het hart”

Gepubliceerd op: 29-1-2018

“Veteranen gaan mij aan het hart.” Het zijn de woorden van minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten. Genoeg reden voor haar om zich te verdiepen in de zorg voor veteranen. Dus ging ze gisteren naar De Basis in Doorn, het pand dat onderdak biedt aan 5 veteranenorganisaties. Ze kreeg er onder meer uitleg over hoe een veteraan wordt geholpen bij het Veteranenloket, na een vraag om zorg of bepaalde diensten.

Afbeelding verwijderdMinister Bijleveld kreeg een rondleiding door het gebouw van De Basis (afb)

Bijleveld ziet er naar uit met het veteranendossier aan de slag te gaan. "Het gaat om een grote groep. Mannen en vrouwen die hebben gestreden voor de waarden waar wij voor staan." Ze zei het belangrijk te vinden, daar waardering voor uit te spreken. "Dat kan ook het besef vergroten, juist in onze maatschappij, dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat is lang niet altijd makkelijk over te brengen, maar met de verhalen van onze veteranen kun je dit goed voor het voetlicht brengen. In die zin zijn het onze ambassadeurs."

Bijzonder DNA
Ook omdat ze vanuit vorige functies ervaring opdeed met veteranen, wil Bijleveld zich graag voor deze groep inzetten. "Als burgemeester van de gemeente Hof van Twente bezocht ik regelmatig regionale en lokale veteranendagen. Daar kwamen allemaal mensen met een bijzonder DNA. Ze zetten zich met passie in voor de samenleving."

De Basis huisvest de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers, het Veteraneninstituut, het Veteranen Platform, het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen en stichting de Basis. De minister ging bij alle organisaties langs en sprak er informeel met medewerkers en een zorgcoördinator.

Bron : defensire.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief