Grote controle Scheveningse haven bestrijdt ondermijning

Gepubliceerd op: 24-4-2018

Den Haag/Scheveningen - Terwijl buurtbewoners goedkeurende geluiden laten horen, leidden motoragenten automobilisten en scooterrijders aan de lopende band naar de controleplaats. Vrijdag 20 april is de Scheveningse haven het toneel voor een grootscheepse actie tegen ondermijning. ‘Het havengebied is gevoelig voor ondermijnende criminaliteit. Daarom moeten we aan de voorkant van het probleem blijven.’

Politie, gemeente, Belastingdienst, Douane, Koninklijke Marechaussee, Agentschap Telecom; met ongeveer zeventig medewerkers in totaal start halverwege de middag de controle. Op de Vissershavenweg richten politie en Belastingdienst een controleplaats in.

Dankzij het prachtige weer is het druk in Scheveningen en het aanbod van te controleren voertuigen is dan ook groot. Ook pikt een scanauto voertuigen uit de verkeersstroom waarvan de eigenaren nog een schuld of boete hebben openstaan. Een grijze Audi scheurt langs de controleplaats. Een motoragent haalt hem terug en wijst hem terecht vanwege zijn roekeloze actie. Hij kan de controle sowieso niet ontlopen; het hek aan het eind van de weg is voor deze gelegenheid gesloten.

Lees het volledige artikel op de website van politie.nl

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief