Nieuwsbrief TkKMar 6-2018

Gepubliceerd op: 21-6-2018

Uit het voorwoord van Kolonel Frank Rippens

Afbeelding verwijderd

   Nieuwsbrief juni 2018

 "Met de aanvaarding van het commando over het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum  Koninklijke Marechaussee op woensdag 2 mei werd  ik - als onderdeel van mijn functie - tevens voorzitter  van de Stichting Vrienden van het Trompetterkorps. 

Ik kijk met een goed  gevoel terug op de commando-overdracht, mede dankzij het optreden van het trompetterkorps. Naast de ceremoniële muzikale omlijsting speelden de muzikanten op voortreffelijke wijze ‘Brothers  in Arms’ van de Dire Straits. Weer eens het bewijs dat het  orkest zeer veelzijdig is. 

Het trompetterkorps is als orkest van de Koninklijke  Marechaussee een uithangbord, een ambassadeur van de KMar. Overal waar zij komen en hun kunsten laten zien en vooral horen, dragen zij met trots hun uniform. Met hun muziek produceren ze meer dan alleen geluid, het is vooral ook de kunst van het overbrengen van emoties. Dat is zeker voor een militair orkest een belangrijke kwaliteit, omdat zij zowel bij feestelijke vieringen als bij plechtige herdenkingen wordt ingezet. Als KMar mogen we ons gelukkig prijzen met een eigen orkest; het trompetterkorps, met dit kwaliteitsniveau. 

Ons Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is een zeer flexibel orkest. Een groot aantal zeer gedreven musici staat garant voor een efficiënte en professionele inzet. De  Koninklijke Marechaussee wordt op een waardige manier door het trompetterkorps vertegenwoordigd." 

                                                                                                                                                                                                                                                        

kolonel Frank Rippens 
Commandant Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee 
Voorzitter van de Stichting Vrienden van het Trompetterkorps 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief