'Geen tweede Calais!' Burgemeester waarschuwt truckers bij Zevenbergschen Hoek voor mensensmokkel

Gepubliceerd op: 12-7-2018

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Om de toenemende mensensmokkel in vrachtwagens tegen te gaan, heeft burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk woensdagavond samen met de politie de eerste flyers uitgedeeld aan chauffeurs die overnachten in hun truck op parkeerplaats Streepland in Zevenbergschen Hoek. 

De drietalige flyers moeten de vervoerders alert maken op met name Albanese verstekelingen. Streepland, bij tankstation Esso, is een aantrekkelijke plek voor economische vluchtelingen op doorreis naar Groot-Brittannië; er parkeren veel vrachtwagens die daarnaartoe rijden.  ,,Wij willen voorkomen dat het hier een tweede Calais wordt", zei de burgemeester bij aanvang. 

Primeur
De breed gedragen actie, met medewerking van politieteam Roosendaal,  Rijkswaterstaat, de Koninklijke Marechaussee en het havenbedrijf, is naar alle waarschijnlijkheid een primeur voor Nederland.

,,Maar daar gaat het niet om", zei Klijs. Hij benoemde tegelijkertijd een ander probleem: ,,We moeten zien te voorkomen dat dit een publieke camping wordt, waar chauffeurs langs de snelweg een potje zitten te koken. Er is een basisvoorziening nodig, maar het probleem is dat die  weinig tot niets mag kosten omdat met name Oost-Europese chauffeurs hooguit 2 euro extra krijgen voor een overnachting."

De flyeractie is onderdeel van een grootschalig ontmoedigingsbeleid en zal herhaald worden. Ook transportbedrijven krijgen de flyers uitgedeeld. 

Bron : bndestem.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief