Internationale oefening Lowlands Grenade 2018 gestart

Gepubliceerd op: 26-9-2018

Afbeelding verwijderd

Vandaag, dinsdag 25 september, heeft plaatsvervangend commandant Koninklijke Marechaussee generaal-majoor André Peperkoorn de internationale oefening Lowlands Grenade 2018 officieel geopend.

Lowlands Grenade is een grote internationale training in de Marnewaard (Groningen) waarin 17 gendarmerie-en politiekorpsen uit 13 landen twee weken samenwerken aan het ontwikkelen van vaardigheden voor internationale missies. De oefening eindigt op woensdag 3 oktober.

Deelnemers en programma
In totaal nemen meer dan 200 politiefunctionarissen, afkomstig van 20-25 verschillende politieorganisaties, deel aan de oefening. De deelnemers en het trainingsteam komen uit verschillende landen uit Europa, Noord-, Zuid- Amerika en Afrika. De eerste week bestaat uit diverse trainingen (in Theater Training) op het gebied van MMA&T, Community Policing e.d. De tweede week bestaat uit de 65-uurs oefening en een (VIP) conferentie.

Vanaf 2015 leidt de Koninklijke Marechaussee, namens Nederland, EUPST II. De KMar is in die rol ook de voorzitter van het consortium. Het consortium bestaat uit 17 consortium members en 13 landen. Sommige landen nemen deel aan het consortium met zowel een gendarmeriekorps als een politieorganisatie. Eind 2018 eindigt het Nederlands voorzitterschap. LLGN18 is daarmee ook de laatste grote internationale oefening voor EUPST II. Eerder, in 2016, werden oefeningen gehouden in het Duitse Weeze en in 2014 ook in de Marnewaard.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief