Koning tussen hooligans bij Koninklijke Marechaussee

Gepubliceerd op: 5-10-2018

Afbeelding verwijderd

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag de Koninklijke Marechaussee bezocht op de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp. Hier nam de koning een kijkje bij een oefendorp waar ruim 200 deelnemers twee weken lang in een realistisch scenario met elkaar samen moeten werken. Zij moeten het hoofd bieden aan een veelheid van crises in een fictief land: van sociale instabiliteit en humanitaire rampen tot moordonderzoeken en hooliganisme.

Bij aanvang van zijn bezoek werd koning Willem-Alexander ontvangen door luitenant-generaal Van den Brink en door de leider van de oefening, kolonel Keijer. Na een korte toelichting op de ontwikkelingen binnen de Marechaussee werd gesproken over de EU Police Services Training (EUPST).

Deze training versterkt de internationale politievaardigheden van politiemensen die bijdragen aan het gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid, zowel in EU-lidstaten als daarbuiten. Aansluitend aan de uitleg over de EUPST werd een bezoek gebracht aan het oefendorp Marnehuizen. Hier trainen ruim 200 deelnemers gedurende twee weken in een realistisch scenario waarin internationale politie-eenheden onder druk moeten samenwerken.

kijk voor meer foto's 

Bron : blauwbloed.eo.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief