KMar voorzitter European Gendarmerie Force

Gepubliceerd op: 22-12-2018

Afbeelding verwijderdCKMar heeft namens Nederland het voorzitterschap van de European Gendarmerie Force (EUROGENDFOR) overgenomen van Portugal.

EUROGENDFOR is een internationale organisatie die speciaal is opgericht voor het inzetten van gendarmerie-type politiecapaciteit en expertise in crisisgebieden. EUROGENDFOR is een platform voor kennisuitwisseling en kan ook daadwerkelijke operationele inzet faciliteren en aansturen, via haar eigen hoofdkwartier in Vicenza, Italië.

Het Nederlandse EUROGENDFOR voorzitterschap kent als kernbegrippen ‘Future, Focus en Flexibility’. Tijdens het voorzitterschap zullen de inzetconcepten van EUROGENDFOR worden herzien, in het licht van nieuwe ontwikkelingen in de wereld. De focus ligt op flexibele, snel inzetbare specialized teams. Ook zal de rol van EUROGENDFOR bij het faciliteren van kleinschalige trainingsprogramma’s worden vergroot, waarbij Nederland een multidisciplinaire, modulaire aanpak voor ogen heeft.

Via het partnerschap dat EUROGENDFOR biedt, kunnen de verschillende gendarmerie korpsen hun expertise bundelen en gezamenlijk optreden om transnationale dreigingen en uitdagingen het hoofd te bieden.

Bron : KMarMagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief