GBB krijgt eigen embleem

Gepubliceerd op: 28-12-2018

nieuw embleem GBB dec18De Gewapende Beveiliging Burgerluchtvaart heeft een eigen embleem. Brigadegeneraal LTC Pieter Simpelaar reikte de officiële patch uit. De GBB is een eenheid met een robuust karakter, die zijn werk verricht in het hoger geweldsspectrum. Daarom mag de GBB, als enige afdeling binnen de Brigade Politie & Beveiliging, ook een indelingsembleem dragen.

Emblemen, in de volksmond ook wel patch genoemd, geven snel aan bij welk onderdeel iemand hoort en versterken de onderlinge band. Vorig jaar rond deze tijd werd besloten dat de GBB, als een van de weinige onderdelen binnen de KMar, een eigen embleem mocht dragen. Op voorwaarde dat het embleem wel in lijn zou zijn met de andere embleem-dragende onderdelen van de KMar (BSB, HRB, BE, KMCGS).

Het nieuwe embleem bevat een adelaar, de strepen van het rangonderscheidingsteken van de marechaussee der eerste klasse en de naam van de brigade en de afdeling. De adelaar staat symbool voor kracht, trouw en vrijheid, en is bekend als een dier dat zijn territorium krachtig verdedigt. Achter de uitgeslagen vleugels van de vogel, symbool voor de GBB, vindt men bescherming. Het rangonderscheidingsteken van de marechaussee der eerste klasse is gekozen omdat deze marechaussees de ruggengraat van de eenheid zijn. Zonder marechaussees geen GBB.

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief