Oude marechausseekazerne Maastricht te koop

Gepubliceerd op: 21-1-2019

De voormalige Koninklijke Marechausseekazerne aan de Scharnerweg in Maastricht gaat binnenkort in de verkoop. Dat meldt het Rijksvastgoedbedrijf op de website biedboek.nl

Brigade Maastricht jan10

Bijzondere doeleinden
Het Rijksmonument is gebouwd in het jaartal 1917. Het rigoureuze pand beschikt over twee dienstwoningen, autostallingen, een garage annex opslagruimte en een fietsenstalling. De marechaussee kazerne bestaat verder uit een drietal bouwvolumes en een gedeeltelijke souterrainverdieping. De oppervlakte van het object heeft een oppervlakte van 1988 vierkante meter en moet bijzondere doeleinden als bestemming krijgen.

Prijskaartje
Wanneer het meer dan 100 jaar oude pand exact te koop komt te staan is nog niet duidelijk. Ook het prijskaartje dat eraan komt te hangen is nog niet bekend.

Twaalf verdiepingen
De voormalige marechausseekazerne is niet het enige opmerkelijke pand dat binnenkort in de verkoop zal gaan. Ook van de oude gevangenis Maastricht Overmaze aan de Willem-Alexanderweg wordt verwacht dat het spoedig te koop staat. Deze twaalf verdiepingen hoge flat in Maastricht behoorde samen met de Bijlmerbajes tot de eerste gevangenissen in ons land die gebouwd zijn op basis van de Beginselwet Gevangeniswezen.

Bron : 1limburg.nl

(NB Op de website marechausseesporen is meer informatie en foto's beschikbaar ocer de brigade Maastricht)

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief