Marechaussees lopen geld bijeen voor PTSS-collega’s

Gepubliceerd op: 27-2-2019

De marechaussees Rick Bouhuys en Anthony de Wijs zijn van plan met volle militaire bepakking van Den Helder naar Scheveningen te lopen. Vanmorgen zijn ze begonnen aan hun 103 kilometer tellende tocht over het strand. Op 1 maart hopen ze bij de Pier te zijn. Beide militairen willen zo geld inzamelen voor het Veteranen-PTSS-Werkhonden-Research (V-PWR) project.

Afbeelding verwijderd
Rick Bouhuys (li) en Anthony de Wijs

V-PWR is een onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht. Daar wordt bestudeerd hoe de inzet van hulphonden bij veteranen met een Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) werkt én is te verbeteren. Het onderzoek richt zich op de interactie tussen mens en dier.

De marechaussees hebben collega’s met PTSS. In het V-PWR-project komt hun liefde voor dieren samen met de mogelijkheid iets voor hun maten met PTSS te doen.

Bijdragen
Bijdragen zijn te doneren via: https://doneren.vriendendiergeneeskunde.nl/actie/viervoetenvoorvpwr
Zie ook: www.vriendendiergeneeskunde.nl

Laatste stukje meelopen
De mannen hopen dat zoveel mogelijk mensen, liefst met hond, het laatste stukje meelopen. Liefhebbers daarvoor dienen zich 1 maart 11.00 uur te verzamelen bij de Kust Zeilvereniging Scheveningen, aan het einde van het Zwarte Pad in Scheveningen.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief