Wisselingen in militaire top

Gepubliceerd op: 3-4-2019

Luitenant-generaal Martin Wijnen treedt 28 augustus aan als Commandant Landstrijdkrachten. Hij volgt zijn ranggenoot Leo Beulen op, die met leeftijdsontslag gaat. Wijnen is nu nog Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, maar dat ambt neemt Onno Eichelsheim van hem over. Dat doet hij 1 juli als luitenant-generaal.

Afbeelding verwijderdLuitenant-generaal Martin Wijnen

Zijn huidige functie als directeur Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) komt 13 juni in handen van de dan tot generaal-majoor bevorderde Jan Swillens. Commandant van 1 (GE/NL) Corps luitenant-generaal Michiel van der Laan wordt 1 juli Hoofd Permanente Militaire Vertegenwoordiging bij de NAVO/EU.

Wijnen
Wijnen rondt in 1989 de Koninklijke Militaire Academie (KMA) af als weg- en waterbouwkundige. Na een plaatsing in Duitsland komt hij in 1992 bij de Staf van 1 Divisie ‘7 December’ in Schaarsbergen. Hij wordt uitgezonden naar onder meer Cambodja, Joegoslavië en Afghanistan. In 2010 wordt Wijnen gedetacheerd bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Na het commando over 43 Gemechaniseerde Brigade start hij in januari 2016 als plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten. Sinds juli 2017 is Wijnen PCDS. Vanaf 

komende 1 juli bereidt hij zich voor op het leiderschap over de landmacht.

Lees het volledige artikel op defensie.nl

Bron :  defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief