Mogelijk door Russen getrainde dolfijn duikt op bij Noorwegen

Gepubliceerd op: 1-5-2019

Zorgen in Noorwegen om een bijzondere dolfijn: in de Noordelijke IJszee hebben vissers daar vorige week een witte dolfijn gesignaleerd met een harnas met de tekst 'Equipment St. Petersburg'. Waarschijnlijk is het dier vrijgelaten of ontsnapt uit de Russische marinebasis van Moermansk.

Afbeelding verwijderdDe witte dolfijn, ook wel witte walvis of beloega genoemd, staat bekend als een zeer intelligent en sociaal dier. Dat ze ook worden ingezet als oorlogswapen is minder bekend.

Andere dieren in het leger

Amerikaanse strijdkrachten zetten soms dolfijnen en zeeleeuwen in om mijnen of drenkelingen op te sporen

Katten worden door de Engelse marine gebruikt om op muizen en ratten aan boord te jagen

Guanovleermuizen werden door de VS gebruikt om kleine bommen te vervoeren

Het Chinese Keizerlijke Leger kleedde rond de wisseling van het eerste millennium apen aan met in olie gedoopte stro. Ze gebruikten de dieren als levende brandbommen

In het oude Roomse rijk werden olifanten ingezet voor het vervoer van allerhande oorlogstuig

Tegen de olifanten werden dan weer varkens ingezet: de olifanten schrokken zo van het gekrijs van de varkens dat ze hun eigen soldaten vertrapten

Camera
Het harnas van het zeedier is zo ontworpen dat er een camera op gemonteerd kan worden. Een camera zat er niet op, maar dus wel de Russische tekst.

De witte walvis werd ontdekt door vissers die aan het werk waren in de arctische zee bij Noorwegen. Het viel de vissers op dat het dier erg tam was en dus mogelijk getraind is.

Bron : msn.com/nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief