Marechaussee bereidt acties voor op Eindhoven Airport

Gepubliceerd op: 8-5-2019

Einhoven acties kmar 450 mei19
Marechaussees voerden ook in 2017 al eens actie op Eindhoven Airport voor een betere cao. (archieffoto) © Fotopersburo van de Meulenhof BV

EINDHOVEN - Vakbond de Marechausseevereniging beraadt zich op stiptheidsacties op vliegvelden, waaronder Eindhoven Airport, om haar eisen voor een betere cao kracht bij te zetten. 

Of de acties ook daadwerkelijk doorgaan, kan voorzitter Sven Schuitema van de Marver nog niet zeggen. ,,Deze gaan er wél komen als de minister en staatssecretaris van Defensie niet meer bieden voor goede arbeidsvoorwaarden.” De komende week gaat de vakbond bij haar leden peilen hoe het staat met hun actiebereidheid. 

Volgens Schuitema kunnen reizigers op Eindhoven Airport hinder ondervinden van de acties, als gevolg van  bijvoorbeeld een verminderde inzet bij paspoortcontroles van reizigers naar niet-Schengenlanden. 

Leegloop
De acties zijn volgens Schuitema nodig omdat 'Defensie leeg loopt’, als gevolg van de lage lonen. Dat gebeurt volgens de vakbondsman ook bij de marechaussee. ,,Veel stappen over naar de politie, waar het inkomen ongeveer 800 euro per maand hoger kan zijn. Vooral de toeslag voor onregelmatige diensten is bij de Kmar zeer laag vergeleken met de politie.” 

Behalve voor meer loon pleit de bond onder meer ook voor een hogere toelage voor onregelmatige diensten en betere pensioenafspraken. Als de acties doorgaan, zullen deze altijd aangekondigd worden, aldus Schuitema.

Bron : ed.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief