Rotterdam klaar voor de 42e Wereldhavendagen

Gepubliceerd op: 17-7-2019

Thema van de 42e editie van De Wereldhavendagen in Rotterdam op 6, 7 en 8 september is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. Bezoekers kunnen kennismaken met de beroepen in de haven, de innovatieve ontwikkelingen en de verrassende combinaties waarmee bedrijven samen maritieme uitdagingen aangaan.

Er is vanzelfsprekend veel aandacht voor vernieuwing. Een aanzienlijk aantal deelnemende bedrijven en organisaties was nog nooit eerder te bewonderen op de Wereldhavendagen. Een bijzonder voorbeeld van teamwork is patrouillevaartuig de Zeearend, die aan de Wilhelminapier zal komen te liggen. Op dit schip werken, politie, douane en de Koninklijke Marechaussee op een unieke manier samen om de Noordzee te beveiligen.

Vertrouwde gezichten zijn er ook. Zo keert het Mariniersdorp terug, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen op de vele schepen die de Koninklijke Marine elk jaar weer afvaardigt naar Rotterdam. Bij het Havenbedrijf Rotterdam ontdek je de organisatie achter de Rotterdamse haven als toegangspoort tot de wereld. Ook SummerLabb is weer van de partij: dit initiatief brengt samen met haar partners duurzaamheid, innovatie en wetenschap op een verrassende manier naar het publiek.

lees het gehele artikel op de website dagblad10.nl

Bron : dagblad010.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief