Marechaussee lost 200 zware zaken op in Gouda

Gepubliceerd op: 8-1-2009

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en burgemeester Wim Cornelis van Gouda zijn vol lof over de snelle en goede resultaten van de Koninklijke Marechaussee. Deze zijn bereikt door de extra inzet van zes rechercheurs.

hirsch ballin.jpgIn Gouda stonden nog 500 politiezaken open, voornamelijk overvallen en geweldplegingen. In oktober stuurde de minister van Justitie daarom een team van de marechaussee naar het politiekorps Hollands Midden, waar de stad Gouda onder valt. Hun taak was de ongeveer vijfhonderd openstaande zaken weg te werken.

De minister besloot tot deze bijzondere maatregel na overleg met steden die bovengemiddeld veel overlast ondervinden van Marokkaanse probleemjongeren.

Deze plaatsen hebben bovendien een flink tekort aan rechercheurs. De extra inzet blijft bestaan tot alle 500 zaken zijn opgelost.

Sinds de zomer heeft Gouda een ‘Veiligheidshuis’. Dat is een samenwerkingsverband tussen politie,logo kmar klein
justitie, gemeente en hulpinstanties, zoals Bureau Jeugdzorg. Samen willen ze de criminaliteit tegengaan.

Burgemeester Cornelis van Gouda is optimistisch gestemd over de resultaten die de Koninklijke Marechaussee en het Veiligheidshuis voor zijn stad gaan opleveren. Hij wacht nog wel op geld van ministerie van Binnenlandse Zaken om in Gouda gezinscoaches in te zetten. Minister Guusje Ter Horst heeft Gouda daarvoor 900.000 euro toegezegd.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief