Achtervolging over Belgische grens

Gepubliceerd op: 14-1-2009

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagmiddag 9 januari een belangrijk aandeel gehad in de aanhouding van twee Marokkaanse mannen van 19 en 27 jaar. De aanhouding vond plaats na een achtervolging van ruim 56 kilometer over de snelweg A2, die deels op Belgisch grondgebied werd voortgezet.

De grijze Volkswagen met Belgisch kenteken waar de mannen in reden trok de aandacht van personeel van de Marechausseebrigade Limburg-Zuid toen deze zich aan een controle Mobiel Toezicht Vreemdelingen (MTV) trachtte te onttrekken. Het voertuig reed met hoge snelheid terug naar de Belgische grens, maar werd voortijdig klemgereden. Desondanks wisten de beide mannen alsnog uit de blokkade los te breken, logo politie belgiewaarbij twee dienstvoertuigen van de Marechaussee werden beschadigd.

Belgische grens
Nadat het voertuig over de Belgische grens was gereden, kregen de marechaussees assistentie van de Belgische politie, die een helikopter inzette om de mannen aan te houden. Dit lukte uiteindelijk, nadat de zij hun voertuig tegen de vangrail hadden gereden en bij een toevallig passerend voertuig probeerden een lift te krijgen.

Geen rijbewijs
Tegen de beide mannen is een Europees Arrestatiebevel uitgevaardigd. In afwachting van eventuele uitlevering aan Nederland zitten de mannen in België vast. Behalve dat de bestuurder van het voertuig geen rijbewijs heeft is nog niets bekend over de reden van de vlucht van de beide mannen.

Bron : Marechausseevoorlichting

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief