Koninklijke Onderscheiding Ben Langendoen

Gepubliceerd op: 2-5-2010

Op 29 april 2010 kreeg Bernard (Ben) Langendoen uit handen van de burgemeester van de Haarlemmermeer, Drs. Th.L.N. Weterings, de Koninklijke Onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje Nassau' uitgereikt.

LangendoenBen Langendoen, eerste luitenant der Koninklijke Marechaussee b.d. is al vele jaren een aktief SMC-begunstiger en lezer van 'Marechaussee Contact' en heeft 37 jaren bij het Wapen der Koninklijke Marechaussee gediend.

Bij de uitreiking memoreerde burgemeester Weterings de grote verdiensten van Langendoen en diens inzet voor de maatschappij. Als bestuurs- en ouderraadslid bij het Chr.Onderwijs en daarna vele jaren als diaken en kerkrentmeester en beheerder van de Protestante Wijkgemeente Pax-Bornholm en sterk betrokken bij de renovatie van de Hoofdvaartkerk.

'Zo bent u toegetreden tot het bestuur van de historische Vereniging Westelijk Voorne en u hebt vijf jaar belangeloos onderzoek gedaan naar de historie van boerderijen en hun bewoners in de Haarlemmermeer wat tot twee fraaie boeken leidde en dat zijn niet uw enige boeken. U heeft na 37 jaar in dienst bij de Koninklijke Marechaussee te zijn geweest, een boek geschreven over 60 jaar grensbewaking op Schiphol. En zo helpt u ook tal van anderen, vooral ouderen in uw omgeving met tuinonderhoud en kleine onderhoudswerk-zaamheden. Het is dan ook volkomen duidelijk dat u zich geruime tijd heeft ingespannen voor de samenleving', aldus de burgemeester.

De Stichting Marechaussee Contact feliciteert elnt b.d. Langendoen met zijn benoeming.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief