58e Algemene Reünie SMC, donderdag 7 november 2019

Gepubliceerd op: 14-11-2019

Algemene Reunie SMC, donderdag 7 november 2019

Op donderdag 7 november 2019, hield SMC haar jaarlijkse reünie in Reünie- en Congrescentrum “Kumpulan” in Arnhem. 220 belangstellenden namen de moeite naar Arnhem af te reizen en gingen dit jaar niet naar Harskamp. Voorzitter SMC, generaal-majoor b.d. der KMar André  Peperkoorn, verwelkomde in zijn welkomstwoord iedereen hartelijk en vroeg tevens om een moment stilte voor de overledenen. In het bijzonder stond hij stil bij de aanwezigheid van Cees Kortlever, 89 jaar oud, waarvan het op deze dag exact 70 jaar geleden was dat hij opkwam bij de marechaussee en Marten Mobach. Onze 100 jarige Marten was wederom geheel zelfstandig met zijn auto naar Arnhem gekomen.

Vervolgens werd door SMC’er, oud-dienstplichtig marechaussee mr. Koos Spee, die uiteraard ook door André welkom werd geheten, een zeer interessante lezing verzorgd die onder andere in teken stond van zijn pas uitgegeven boek: ‘Een flitsende carrière’. Koos bij velen bekend als Landelijk Verkeersofficier vatte het plan op om zijn ervaringen opgedaan als agent op straat, maar met name ook die als Landelijk Verkeersofficier, aan het papier toe te vertrouwen en te voorzien van een aantal adviezen voor degenen die het in ons land voor het zeggen hebben. Want als het om de verkeersveiligheid gaat is Koos nog steeds een zendeling die het evangelie op dit gebied graag wil verkondigen.

De lezing kreeg de volle aandacht en er was  gelegenheid tot het stellen van vragen. Vervolgens werd genoten van een warm buffet, bestaande uit de Indische rijsttafel ‘Istimewa’. Weer eens wat anders dan de stamppot buffetten in Harskamp! De dag stond verder in het teken van elkaar gezellig ontmoeten, bijpraten en herinneringen ophalen.

Tijdens de reünie waren stands van het Fonds Sociale Zorg en de Stichting van Houten aanwezig. Deelnemers van de reünie hadden tevens gratis toegang tot het Museum Bronbeek. Verder konden enkele KMar-voertuigen worden bezichtigd, voorgereden door de Historische Voertuigengroep KMar. Een leuk initiatief. Kortom het was een geslaagde dag!

Wie weet treffen wij elkaar volgend jaar opnieuw in Arnhem in “Kumpulan”. In het decembernummer van Marechaussee Contact zal nader bij de reünie worden stilgestaan. 

Op deze dag gemaakte foto's kunt u bekijken door hier te klikken.

Deze zeer geslaagde dag is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het V-fonds.

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief