Enorme drugslijn opgerold

Gepubliceerd op: 23-10-2015

Op Schiphol is in augustus een enorme partij drugs onderschept, liefst 550 kilo cocaïne en 5700 kilo marihuana is door de marechaussee in beslag genomen.

Het CargoHarc-team van Schiphol (een samenwerkingsverband tussen Douane en Koninklijke Marechaussee) heeft vijf verdachten aangehouden, de drugs zat verstopt in een vrachtzending uit Zuid Afrika. Nader onderzoek leidde tot nog een enorme drugsvondst, liefst 5700 kilo marihuana werd eind september aangetroffen in een container uit Ghana. Deze was via de haven van Rotterdam ingevoerd en werd onderschept in een loods in Zevenhuizen.

Tijdens deze inval werden er door het arrestatieteam drie verdachten aangehouden en een vuurwapen aangetroffen. Woensdagochtend 21 oktober werden nog twee verdachten aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag geleid voor de Rechter Commissaris. 

De drie eerder aangehouden verdachten zitten in voorlopige hechtenis . Alle verdachten zijn Nederlandse mannen in de leeftijd van 37 tot 48 jaar oud en komen uit Utrecht, Alphen a/d Rijn en IJsselstein.

Bron: KMar, AT5, diverse media

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief