NCTV: Wel extra maatregelen in Nederland, KMar zwaarder bewapend

Gepubliceerd op: 24-3-2016

In Nederland worden uit voorzorg een aantal extra maatregelen genomen naar aanleiding van de aanslagen dinsdagochtend in Brussel. Dit heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) woensdag bekendgemaakt.

Dreigingsniveau gehandhaafd op 'Substantieel'
Afbeelding verwijderdDe NCTV volgt de situatie naar aanleiding van de aanslagen in Brussel op de voet. Vooralsnog is er geen reden om het dreigingsniveau in Nederland aan te passen', aldus de NCTV. 

Extra maatregelen
De extra maatregelen betekenen extra patrouilles door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven, verscherpte grenscontroles aan de zuidgrens en een intensivering van toezicht van politie op stations in de vier grote steden plus Roosendaal, Maastricht en Arnhem vanwege internationale treinen die daar langskomen.

Zwaardere bewapening Koninklijke Marechaussee
Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel, draagt de Marechaussee lange wapens. Deze zwaardere bewapening is een voorzorgsmaatregel en is alleen ingezet op de plekken waar de Marechaussee al beveiligt: de ministeries, het Binnenhof en Joodse instellingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Zodra het kan, wordt de maatregel weer afgebouwd.

Bron : blikopnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief