Missie in Irak verlengd en schip voor training Libische kustwacht

Gepubliceerd op: 12-9-2016

Nederland blijft deelnemen aan de internationale strijd tegen terreurnetwerk ISIS. De trainingsmissie in Irak wordt verlengd tot eind 2017. Daarnaast zal een Nederlands marineschip dit najaar voor de kust van Libië dienen als trainingslocatie voor de Libische kustwacht. De ministerraad heeft daartoe besloten.

Afbeelding verwijderdIn brieven aan de Tweede Kamer schrijft het kabinet over de toegenomen onveiligheid en instabiliteit in de wereld, vooral in de regio’s ten oosten en ten zuiden van Europa. De gevolgen daarvan zijn ook te merken in de Nederlandse samenleving.

Nederland maakt sinds oktober 2014 deel uit van de internationale coalitie tegen ISIS. Dankzij de inspanningen van het Iraakse leger, de Koerdische Peshmerga en luchtaanvallen van de coalitie heeft ISIS veel terrein verloren in Irak en Syrië. De trainingen van de coalitie aan de Iraakse en Koerdische eenheden zijn hierbij van grote waarde gebleken. Maar de strijd is nog niet gestreden, constateren de ministers Koenders van Buitenlandse Zaken, Hennis van Defensie en Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

lees meer... 

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief