Brief koning voor 100-jarige Ridder MWO

Gepubliceerd op: 20-1-2017

De oudste nog levende Ridder Militaire Willems-Orde Ken Mayhew, is 100 jaar geworden. Tijdens een kort bezoek van de Nederlandse ambassadeur in Londen Simon Smits, kreeg de  eeuweling thuis een persoonlijke felicitatie van koning Willem-Alexander overhandigd.

Afbeelding verwijderd“Mayhew en zijn echtgenote Trish waren zichtbaar ontroerd door dit gebaar”, laat luitenant-kolonel Rob Arts weten. Hij was aanwezig namens Defensie.

Mayhew ontving als majoor de Militaire Willems-Orde in april 1946 voor zijn heldhaftige optreden tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland. Het contact met Mayhew verwaterde begin jaren '80 in de vorige eeuw en daarna werd aangenomen dat de Brit was overleden. Hij dook echter in 2011 op tijdens de herdenking van de bevrijding van Venray.

Blakende gezondheid
Ken Mayhew verkeert voor zijn leeftijd in blakende gezondheid. Hij rijdt nog auto, bezoekt de thuiswedstrijden van zijn favoriete club Norwich City en gaat hij elke zomer naar de 5-daagse cricketwedstrijden van het Engelse elftal.

Er zijn nog 4 Ridders Militaire Willems-Orde. Marco Kroon en Gijs Tuinman zijn nog in dienst bij Defensie. Mayhew en de Amerikaan Edward Fulmer (97 jaar) zijn de laatste 2 Ridders die de eer na de Tweede Oorlog kregen toegekend.

Bron  : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief