Schiphol vraagt de politiek om meer geld voor Marechaussee-personeel

Gepubliceerd op: 3-4-2017

De KLM maakt zich grote zorgen over de te grote drukte op Schiphol. Volgens de vliegmaatschappij moet de luchthaven meer maatregelen nemen tegen de lange wachtrijen deze zomer.

Afbeelding verwijderdDe KLM zegt in een brandbrief dat het nu al erg druk is bij de balie voor het inchecken en bij de paspoortcontroles. Dat komt doordat Schiphol meer vluchten toelaat dan het aankan, aldus de luchtvaartmaatschappij. De KLM heeft nu zelf maatregelen genomen door onder meer extra uitzendkrachten op te leiden. Ook zal handbagage vaker ingecheckt worden in de vertrekhal, zodat het instappen sneller gaat bij de gate.

Volgens Schiphol wordt het een drukke zomer, maar bereidt de luchthaven zich daar zoals elk jaar goed op voor. Er wordt daarom maandag ook een nieuwe, tijdelijke vertrekhal in gebruik genomen. De KLM vindt dit echter niet voldoende.

Schiphol deelt wel de zorgen over de paspoortcontroles. “Schiphol geeft dat signaal al geruime tijd af richting ‘Den Haag’ en zal dat blijven doen”, aldus een woordvoerder van de luchthaven zaterdag. “Het is echt nodig dat een nieuw kabinet snel geld beschikbaar stelt voor extra capaciteit bij de Koninklijke Marechaussee.”

Volgens Schiphol is het aantal vluchtbewegingen tot en met 2020 begrensd op 500.000 en houdt het zich aan deze afspraken. “Over de overige punten in de brief blijven wij in gesprek met KLM en andere luchtvaartmaatschappijen.”

Bron : nieuws.tpo.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief